Lærling

Media.jpg - Klikk for stort bilde Det er i prinsippet du selv som må være aktiv for å få læreplass.

I konkurranse mot klassekamerater og elever fra andre skoler om de samme plassene, gjelder det å være tidlig ute. De som er mest aktive, vil ha størst sjanse til å lykkes.

Vi kjenner mange bedrifter, men verken vi eller de kjenner deg. Siden det er bedriftene som velger hvem de vil ta inn som lærling/lærekandidat, bør du gjøre det enklere for bedriften å velge nettopp deg.

Oppsøk bedrifter

Du finner dem på gulesider, internett, og der du bor.

Det er utviklet et verktøy som kan hjelpe deg med å finne aktuelle bedrifter. Her finner du de som allerede er godkjent som lærebedrift, og de som kan vurdere om de vil bli godkjent. https://finnlarebedrift.no/#&fag=&sted=

Oversikt over godkjente lærebedrifter i Nordland finner du også under "Kontakt" til høyre i menyen. 

Mange får også læreplass gjennom venner og kjente - forsøk du også. Spør venner og kjente om de kjenner til bedrifter der det er mulighet for å bli lærling eller lærekandidat.

Forsvaret tar også inn lærlinger i mange ulike fag

 

Send informasjon om deg selv!

Det er lurt å sende egne søknader til bedrifter som du kan tenke deg å bli lærling eller lærekandidat i. Den informasjonen fylkeskommunen sender til bedriften inneholder stort sett kun personalia. Du kan i egen søknad fortelle mer om deg selv og dine gode sider.

 

Forhåndsavtale om læreplass

Når bedrift og elev er blitt enige om forhåndsavtale om læreplass må skjema "Forhåndsavtale læreplass" fylles ut og sendes fylkeskommunen. (Se skjemameny til høyre).

Husk: Selv om forhåndsavtale er inngått, må du søke om læreplass på vanlig måte på vigo.no innen fristen.

Bare 2 år igjen - du er snart i mål !

 

 Oppmelding til fag-/svenneprøve

Fant du det du lette etter?