Videregående opplæring

Videregående opplæring er den største sektoren i fylkeskommunen og står for omlag 40% av totalbudsjettet.

Nordland fylkeskommunes utdanningstilbud:


I Nordland har vi til en hver tid rundt 9 200 elever, 3 000 lærlinger og lærekandidater og 170 fagskolestudenter.

►  Kontakt utdanningsavdelingen

Nordland fylkeskommune har et aktivt internasjonalt utvekslingsprogram i videregående opplæring.

►  Mobilitet Nordland

Nordland fylkeskommunes tilbud om etter- og videreutdanning for ansatte i videregående opplæring:

►  Videreutdanning for tilsatte i videregående skoler og instruktører i lærebedrifter

 

To store byggeprosjekter er i planleggingsfasen, samlokalisering av videregående skole i Narvik og i Mosjøen. Her finner du rapportene som utreder alternativene.

 

Klikk for stort bilde
 

Utdanningsnyheter:

Hild-Marit Olsen

Fylkesråd for utdanning i Nordland Hild-Marit Olsen gratulerer Bodø-gutten Christian André Pettersen med et strålende 3. plass under kokke-VM Bocuse d'Or i Lyon.

Fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen, her på besøk på Nordkapp

- Skal vi få en god samfunnsutvikling i Nordområdene, må vi se en økt satsing på universitet, høgskoler, forskingsmiljø og andre viktige samfunnsinstitusjoner i landsdelen.

Hild-Marit Olsen og styreleder Geir Ketil Hansen sammen med styret i nye Nordland Fagskole

Fire fagskoler i fylket er nå samlet under ett felles styre og med felles rektor. Målet er å styrke og videreutvikle utdanningen i tråd med samfunnets behov for kompetanse.

I 2018 fikk 75,4 prosent av alle som søkte læreplass i Nordland lærekontrakt. Det er en rekordstor andel. Å få læreplass er avgjørende for at elevene skal få fullføre utdanningene sine, sier utdanningsråd Hild-Marit Olsen.

Elkem Salten, representert ved verksdirektør Ove Sørdahl og HR-konsulent Rune Skaug, fikk utdelt Opplæringsprisen fra Ole Hjartøy medlem i Yrkesopplæringsnemda i Nordland

- Lærlingene våre i Elkem Salten er en ressurs som bidrar til å utvikle de andre ansatte og bedriften.

Fra påsketurnering på Sandnessjøen videregående skole

Bodø volley skal arrangere NM for videregående skoler 25.-27. januar. Nå spleiser fylkesrådene Hild-Marit Olsen (Ap) og Aase Refsnes (SV) på et tilskudd til den lille, men svært vitale arrangørklubben.

 

Tobias Høssung ble gratulert av fra høyre Torild Nilsen, seksjonsleder - opplæring i skole og bedrift, utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar og konsulent på utdanningsavdelingen Hilde S

Med en svarprosent på nesten 70 i årets lærlingeundersøkelse, er Nordland tredje beste fylke i landet når det gjelder respons.

Inge Holm

Utdanningssjefen i Nordland har nylig fornyet åremål for to rektorer: Inge Holm ved Hadsel videregående skole og Ellen Signora Tinnan ved Mellomåsen skolesenter i Bodø.

Utdanningsdirektoratet har målt lærings-resultatene for landets videregående skoler. Nordland er blant de beste i landet.

Fylkesråd Hild-Marit Olsen Erik Hansen, Nicolai Moholt, Lasse Lien, Martin Mjelde og Martin Hansen fra FM-Brand UB (Runar Hauge var ikke til stede da bildet ble tatt)

Ungdomsbedriften FM-Brand UB i Bodø produserer hettegensere med et sterkt og viktig budskap: Fuck Mobbing. Nå får elevbedriften litt økonomisk drahjelp fra utdanningsråden for å få fram budskapet til enda flere.

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Hild-Marit Olsen
Fylkesråd for utdanning
Nina Ellingsen Høiskar
Utdanningssjef