Ungdommens fylkesting

UFT - Klikk for stort bilde Ungdommens fylkesting (UFT) består av to representanter fra hver kommune i Nordland mellom 15 og 25 år. Disse samles en gang i året.

Ungdomsrådet i kommunen du bor i bestemmer hvem som skal få delta på Ungdommens fylkesting som representant fra sin kommunen. De to som blir valgt som delegater sitter gjerne i ungdomsrådet. Bor du i en kommune som ikke har ungdomsråd kan du ta kontakt med ordføreren hvis du ønsker å delta på Ungdommens fylkesting.

Er du så heldig å bli valgt til å delta på Ungdommens fylkesting, får du en uforglemmelig helg sammen med engasjerte ungdommer fra hele Nordland. Der får du si din mening om hva du som ung synes er viktig. I tillegg får du være med å bestemme hva Ungdommens fylkesråd skal jobbe med i året som kommer.

Du kan også stille til valg for å være med i Ungdommens fylkesråd.
 Video fra Ungdommens fylkesting 2015. Filmet og redigert av Morrdi produksjon.


Ungdommens fylkesting varer fra fredag til søndag. Etter denne helga er du ferdig med dine forpliktelser for Ungdommens fylkesting, med mindre du har blitt valg inn i Ungdommens fylkesråd.
 

Ungdommens fylkesråd

Ungdommens fylkesråd består av ni medlemmer og fire varamedlemmer som velges ut av de som er til stede på Ungdommens fylkesting.

De som velges sitter i et år. Ungdommens fylkesråd møtes fem-seks ganger i året. Disse møtene er gjerne i forbindelse med fylkestingets plenum. Medlemmene i Ungdommens fylkesråd blir også ofte valgt inn i andre grupper og utvalg, slik som BRYC, AER, Trafikksikkerhetsutvalget osv. Du kan også få lov til å representere UFT på ulike konferanser, seminarer og møter.

Møtene finner sted forskjellige plasser i fylket, ofte på samme sted og samme helg som fylkestinget har møtene sine før fylkestingets plenum. Dermed får du som medlem i Ungdommens fylkesråd mulighet til å se mye av fylket og treffe mange spennende personer. Ungdommens fylkesråd har fast taletid ved fylkestingets åpning. Talen holdes av en av representantene fra Ungdommens fylkesråd.
 

UNGplan

Dokumentet som fylketinget har vedtatt og som legger føringer for ungdomssatsingen til Nordland fylkeskommune heter UNGplan. På Ungdommens fylkesting vedtas tiltak til UNGplan. Disse tiltakene bestemmer hva arbeidsutvalget skal arbeide med i løpet av det året som går mellom hver storsamling.

Pr 2016 er tiltakene delt inn i følgende hovedgrupper:

  • Kultur og fritid
  • Helse
  • Utdanning
  • Samferdsel
  • Miljø
  • Annet

Å sitte i Ungdommens fylkesråd er morsomt, interessant, opplevelsesrikt og arbeidssomt. Det er mye som skal gjøres, og mange vil gjerne ha deg med på laget. Det kan også være en veldig bra ting å ha på en cv når du skal søke jobb senere.

Fant du det du lette etter?