Klara Klok fortsetter

Klikk for stort bilde

Fylkeskommunen er opptatt av å videreutvikle e-helsetjenesten.

Fylkestingsak

Tjenesten har siden oppstarten i 2000 hatt en usikker og lite forutsigbar finansiering. Det var en av årsakene til at Fylkestinget i april i år diskuterte fremtidig eierskap og finansiering av Klara Klok. Vedtakene ble videreformidlet til Helse- og omsorgsdepartementet.
 

-Det tok ikke lang tid før vi hadde opprettet en god kontakt med departementet. Finansieringen for 2016 kom raskt på plass. Dersom den gode dialogen fortsetter, er det ingen grunn til å frykte at Klara Klok blir borte sier fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF).

 

Ny e-tjeneste

Helsedirektoratet ønsker å samle dagens digitale tjenester til ungdom slik at de får en helhetlig e-helsearena. Tjenesten skal være koblet opp mot relevante offentlige og frivillige aktører.
 

-For fylkeskommunene er det viktig å fortsette videreutviklingen av Klara Klok og påse at den kompetanse vi har opparbeidet gjennom de siste 16 år blir bragt inn i arbeidet om Klara Klok skal integreres i en overordnet e-helsetjeneste i fremtiden, sier Noresjø.


 

 

Om Klara Klok

Klara Klok er en tjeneste som tilbyr informasjon og veiledning om temaene kropp og helse, følelser, rus og seksualitet. Målgruppen er de mellom 10-25 år. Tjenesten er gratis og man stiller spørsmål anonymt. Et av målene til Klara Klok er å vise vei til tjenester som helsesøster, psykolog og lege eller andre steder man kan få best mulig hjelp.  

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Thor-Wiggo Skille | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS