Helse- og oppvekstfag

Helse og oppvekstfag

Hos oss kan du delta på mange forskjellige utdanninger innen helse og oppveksttag for voksne. Noen av utdanningene er for Salten-regionen, mens andre dekker hele Nordland. De fleste kurstilbudene organiseres av Nettskolen i Nordland, men praktiske mål i disse kursene må ivaretas lokalt, i Bodø-regionen ivaretas dette av Bodø videregående skole.

Gjennom samarbeidet med Nettskolen i Nordland tilbyr Bodø vidergående skole de fleste typer utdanninger innen helse og oppvekstfag på videregående skoles nivå for voksne. 

Vi har både 2-årige fagutdanninger med læretid (som helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, ambulansearbeider), og noen 3-årige utdanninger som fører til autorisasjon, som f.eks. apotektekniker, tannhelsesekretær og helsesekretær.

På dette kurset får du opplæring i fag du måtte mangle fra VG1 Helse og oppvekstfag. Disse fagene trenger du om du skal ta helse- og oppvekstfaglige utdanninger på videregående skoles nivå.

Det er et jevnt behov for arbeidskraft innen barnehage og SFO. Dette kurstilbudet er et fleksibelt tilbud for å få bestått teorikravet til fagbrev som barne- og ungdomsarbeider.

Inngangsporten til helseserviceyrkene! Du trenger denne utdanningen eller tilsvarende for å gå på VG3-løpene innen helse og oppvekstfag.

Tegning av tann og tannbørste

Kurset er basert på nett og studieverksted med praksissamlinger ved Bodø videregående skole.  Det vil også være praksis på lokalt tannlegekontor.

Tegning av apoteker

Kurset er basert på nett og studieverksted med praksissamlinger ved Bodø videregående skole.  Det vil også være praksis på lokalt apotek.

Fleksibelt tilbud til fagbrev som helsefagarbeider. Kurset er basert på nett og studieverksted, og er finansiert av Nordland fylkeskommune.

Helsesekretær

Kurset er basert på nett og studieverksted med praksissamlinger ved Bodø videregående skole.  Det vil også være praksis på legekontor og i sykehus.

Bodø videregående skole har fagskoletilbud i helse, aldring og aktiv omsorg fra høsten 2011. Opplegget er et samarbeid mellom flere videregående skoler i Nordland.
Fant du det du lette etter?