Går videre med planene om ny fløy ved fylkeshuset

Klikk for stort bildeGruppeleder Dagfinn Olsen (Frp) (t.v) og fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap)En enstemmig komite for plan og økonomi i fylkestinget sier ja til videre utredning av utbyggingsplanene.

- Vi konkluderer ikke i denne omgang, vi trenger mer informasjon før vi tar en endelig avgjørelse. Det gjelder blant annet hvilke konsekvenser regionreformen får for Nordland fylkeskommune, og hvor mange nye arbeidsplasser den vil skape. Det er også viktig at vi vurderer denne saken i lys av alle våre andre økonomiske utfordringer. En eventuell utbygging må bidra til at vi kan spare utgifter, og på den måten være selvfinansierende, sier medlem i Plan og økonomikomiteen, Dagfinn Olsen (FrP).

Fornøyd

Fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap) er svært glad for den brede enigheten i komiteen for å gå videre med planene.

- En utbygging vil gi mulighet til å samle administrasjonen på ett sted, og gjennom det få ned administrasjonskostnadene på sikt. Målet vårt er å modernisere og effektivisere fylkeskommunen, da er nybygget en avgjørende faktor, sier han.

Endelig beslutning i saken tas av fylkestinget på onsdag.

Fant du det du lette etter?